fbpx

Rezsi és Dani nagy napja – azaz az első meleg esküvő, amit szerveztem

meleg esküvő

MELEG ESKÜVŐ??? AZ EGYÁLTALÁN LEHETSÉGES?

Ezzel kezdeném az egész beszámolót, mert ez volt a legtöbbször nekem szegezett kérdés, amikor meséltem a fiúk nagy napjáról bárkinek… Szóval IGEN, lehetséges.

Lehetséges, hiszen egy esküvő nem csak amiatt esküvő, mert hivatalosan házasságra lépsz valakivel. Szerintem akkor beszélhetünk esküvőről, ha 2 ember, aki szereti egymást, közös akaratát kinyilvánítja, és ESKÜT tesz egymásnak, hogy innentől fogva KÖZÖSEN folytatják az útjukat, és EGYÜTT élik meg az élet minden szépségét, boldogságát, nehézségét és bánatát.

Sokszor előfordul hetero párok esküvőjén is az, hogy egy szertartásvezetőt kérnek fel a ceremónia megtartására anyakönyvvezető helyett. Ha számotokra fontosabb a hivatalos papírnál az, hogy az esküvői szertartás egyedi legyen, rátok szabott, megható és tökéletesen rugalmas, akkor bizony a szertartásvezető lehet a megoldás.

Azonos nemű párok esetén, ha szeretnétek az eskütöket hivatalossá tenni, akkor a Bejegyzett Élettársi Kapcsolat a megoldás, melyet ugyanúgy anyakönyvvezető előtt kell megkötni.

Na de térjünk is vissza a posztom lényegére.

KRD Wedding –  azaz Dani és Rezsi meleg esküvője

Rezsőt már több, mint 10 éve ismerem, Danit meg azóta, hogy ők egymásba szerettek és egy pár lettek. Az utóbbi években ritkábban találkoztunk, de mindig tudtunk egymásról. 2019 decemberében, mikor megláttam az Instájukon, hogy eljegyezték egymást, titkon nagyot dobbant a szívem… Nagyon régen álmodoztam már arról, hogy felkérjenek egy meleg esküvő megszervezésére, és nem is kellett sokat várnom, 2020 év elején Rezsi meg is keresett, hogy segítsek nekik. Örültem, mint majom a farkának.

Az első találkozásunktól kezdve éreztem, hogy ez nagyon jó lesz. Nem csak maga az esküvő, hanem az egész szervezés is. Daninak olyan tervei voltak, hogy nem győztem kapkodni a fejem :). VÉGRE valami új, más, merész, kreatív.

Nagyon jól haladtunk, mert megbíztak bennem a srácok. Én tudtam, hogy mi nagyjából a keret, és mibe kell beleférnünk. Budapesti helyszínben gondolkodtak csak, ahová a kb. 120 fős vendégsereg kényelmesen elfér. Sajnos a Covid miatt ez kissé lecsökkent a végére, de majd erről még írok, mert a násznépjük, a vendégeik külön megérnek minimum egy bekezdést!

2 helyszín maradt a végére, az egyik a Kopaszi gáton az Öbölház, és a másik pedig a Columbus Hajó. Nehezítette a döntést az, hogy a Columbus Hajó éppen egy éves karbantartáson volt kint a komárnoi hajógyárban, de ez sem tántorította el a fiúkat, elutaztak Komárnoba, és mivel Dani még nem járt a hajón, megnézték ott a csupasz, kiürített, nem épp a legszebb formáját mutató helyszínt. Mivel Rezső már ismerte a Columbust, sőt esküvőn is járt már ott, ezért meg tudta győzni Danit, hogy az lesz a legjobb választás. És milyen igaza lett. A lecsökkent létszám miatt az Öbölházban szinte elvesztünk volna, de a hajón tökéletesen elfértünk a végén.

A helyszín és a dátum (2020.10.03) fixálása után szépen elkezdtük keresgélni a szolgáltatókat.

Nagyon nyitottan állt mindenki a meleg esküvő ötletéhez szerencsére. Sőt, sokan kifejezetten örültek a megkereséshez hozzám hasonlóan.

Meleg esküvő – miben más és miben ugyanolyan?

Egy meleg esküvő, vagyis inkább egy azonos nemű esküvő nem sok dologban különbözik alapvetően egy hetero pár esküvőjétől. Illetve máshogy fogalmazok: ha a pár is úgy akarja, szinte teljesen ugyanolyan lehet, mint egy „hagyományos” esküvő. Rezsiék nagy napján is megvoltak a „kötelező” elemek, úgy mint vendégvárás, szertartás, esküvői vacsora (helyette ebéd a Covid miatt…), nyitótánc, buli, esküvői torta, éjféli büfé, de még menylegény táncot is jártak és grillázstörés is volt!

meleg esküvő
meleg esküvő

De ami fontos volt az ő nagy napjukon, hogy sok-sok olyan apró pici elem tette igazán egyedivé és stílusossá az esküvőt, amihez ők maguk kellettek. Az ő ötleteik, stílusuk, kreatívitásuk. És ez szerintem nem múlik azon, hogy valaki hetero vagy sem.

Amiben viszont totál más volt az én szemszögemből:

Az, hogy 2 ugyanolyan lelkes vőlegénnyel szervezkedhettem, akik érdeklődtek, ötleteltek, lelkesedtek. Bevallom, hogy az esetek nagy részében a menyasszonnyal tartom a kapcsolatot az esküvők szervezése közben. Ők azok, akik a legapróbb részletekkel is foglalkoznak, a vőlegények maximum a menü és a Dj / zenekar kiválasztásába folynak bele. (Tisztelet a kivételnek). No hát ez például egy hatalmas különbség volt Rezsőék esetében és persze előny is egyben.

KRD Wedding különlegességei

A dekorációjuk fő elemei a dzsungel témára voltak felfűzve. Nem volt semmilyen virág – kivéve a szülőköszöntőket – helyette rengeteg zölddel, levelekkel díszített Marcsi az Esküvők Virágától. A kiegészítő szín a zöld mellett az ezüst volt.

meleg esküvő
meleg esküvő
meleg esküvő

A dzsungel motívum visszaköszönt több helyen is: a csokiszökőkút mellé kértek egy gyümölcspálmát is, amit nagy, pálmalevelekkel díszítettünk. A grafikai elemeken és a köszönőajándékba szánt arcmaszkokon is ott virított a zöld dzsungel mintázat. No és persze a Desszert.neked csodás tortáján is.

meleg esküvő
meleg esküvő

A dzsungel motívum mellett a még két szín volt meghatározó: a FEKETE & FEHÉR. Olyannyira, hogy a fiúk már a meghívójukba beleírták a dresscode-ot, és arra kérték a vendégeket és a szolgáltatókat is, hogy kizárólag fekete-fehérben érkezzenek. Csak ők voltak színes öltönyben. Szenzációs volt az összhatás.

meleg esküvő
meleg esküvő

Covid vs. KRD Wedding

Sajnos a 2.hullám nem kímélte ezt az esküvőt sem. A dátumunk előtt kb 2 héttel korlátozták az éttermek nyitvatartását, így az esküvő is csak 23 óráig tarthatott. Pont mielőtt ezt bejelentették írtuk meg a részletes forgatókönyvet a ceremóniamesterrel, Müller Attival. Felhívtam a fiúkat, hogy akkor most mi legyen, gondolkozzanak el azon, hogy így is megtartják-e vagy halasszuk el későbbre. 1 nap gondolkodás után úgy döntöttek, hogy nem a napszakon fog múlni a buli hangulata, ezért csapassuk, és legyen megtartva az esküvő. Pár nap alatt mindent átszerveztünk, mindenkit értesítettünk. A legnagyobb probléma az volt, hogy a vendégeknek már fél 12-re a hajón kellett lenniük, így nem minden hölgy vendég jutott el a délelőtt folyamán fodrászhoz, sminkeshez. Hál’Istennek a fiúknak ez a része nem jelentett problémát… J

A korai vendégvárás után tartottunk 13h-kor egy megható és csodás szertartást Takács-Nagy Vivinek köszönhetően, majd 14:00-tól esküvői ebéd következett és 16h körül beindult a buli. Szerencsére október lévén már 18h körül kezdett sötétedni, így nem volt annyira zavaró (vagy inkább csak furcsa) hogy végig világosban kell bulizni.

meleg esküvő
meleg esküvő

A legjobb násznép

Nem tudom, hogy mennyire emlékeztek vissza arra, hogy a 2.hullám kezdetén jó nagy pánik volt érezhető. Az esküvős Facebook csoportokban sorra olvastam a szomorú menyasszonyok posztjait, hogy a vendégeik 30-60%-a visszamondta a részvételt a vírustól való félelem miatt. Pedig akkor még tényleg elenyésző volt a megbetegedések száma mostanhoz (vagy a 3.hullám tetőzéséhez képest). És ezzel szemben a fiúk meghívott vendégei közül csak azok nem voltak végül jelen, akik külföldről nem tudtak beutazni, vagy ténylegesen betegek voltak. SENKI nem maradt távol indokolatlanul, annyira részese akart lenni ennek az egyszeri és megismételhetetlen eseménynek. MINDENKI betartotta a fiúk kérését és jobbnál-jobb fekete-fehér szettekben érkeztek. És olyan bulit csaptak világosban, amilyen kevés esküvőn láttam eddig. Szóval le a kalappal előttük!

meleg esküvő
meleg esküvő

Összességében egy nagyon megható, néha vicces, örömteli napnak lehettük a részesei. Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek Rezsi és Dani még egyszer!!!

Ha Te is hasonló esküvőről álmodsz, és kéne hozzá egy kis segítség, kattints a lenti gombra és vedd fel velem a kapcsolatot!

A csodálatos fotókat Szuromi Juci készítette. Itt van még pár belőlük:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Hasonló cikkek

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

Kategóriák